Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir-te una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.
Un projecte de

Universitat dels
Pacients

Coneixement a l'abast de pacients i ciutadans

Nous passos perquè el dolor crònic sigui prioritat en la política europea

Publicat el 19 de juny de 2017

La Fundació Salut i Envelliment UAB va acudir a la cita anual del simposi Impacte Social del Dolor (SIP 2017), organitzat deln 7 al 9 de juny a La Valetta, per la Federació Europea de Societats del Dolor (efic, per les sigles en anglès) , amb el finançament de Grünenthal i el suport del Govern de Malta. El SIP és una plataforma internacional en què participen múltiples organitzacions que té per objectiu sensibilitzar sobre la rellevància de l'impacte que el dolor té en les nostres societats, en els sistemes de salut i econòmics, intercanviar informació i compartir millors pràctiques en tots els Estats membres de la Unió Europea, així com desenvolupar i fomentar estratègies polítiques a nivell europeu per a una millor gestió del dolor a Europa.

Presentació del curs online sobre dolor crònic

Durant l'organització de la trobada, la Sra. Laura Fernandez, coordinadora de la Universitat dels Pacients (www.universidadpacientes.org) va presentar en una comunicació els resultats preliminars del Curs Online pilot "Actua davant el dolor crònic", desenvolupat en el marc del aula Fundació Grünenthal de Dolor, que ha estat possible gràcies al suport de les Unitats del Dolor de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Hospital Universitari d'Alacant. Així mateix es va presentar un pòster amb els resultats més relavantes d'aquesta experiència.

Recomanacions resultats del SIP

Durant l'organització del simposi, la Fundació No Pain, la Xarxa de Salut de Malta i SIP Malta van signar una sèrie de recomanacions que busquen millorar l'abordatge del dolor crònic des de l'àmbit governamental. Aquestes recomanacions basades en cinc criteris bàsics: facilitat d'implantació, cost-efectivitat, urgència, prioritats nacionals i major impacte en els pacients, busquen que el dolor sigui reconegut com una patologia en si mateix, no només com un símptoma d'altres malalties. D'aquesta manera "es facilitaria l'accés dels pacients al tractament".

Finalment el SIP 2017 va concloure ccon la notícia que s'inclogui una nova definició de dolor crònic i que en la pròxima Classificació Internacional de Malalties (CIE-11) de l'OMS, s'inclogui aquesta condició crònica, fet que suposaria implicacions positives en l'assistència sanitària i el reconeixement de la mateixa, per millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.

Més informació: https://www.sip-platform.eu/ 

La Universitat

Organitzadors

Col·laboradors

Patrocinadors

Política de privacitat | Política de publicitat | Avís legal