Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir-te una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.
Un projecte de

Universitat dels
Pacients

Coneixement a l'abast de pacients i ciutadans

La nostra seu

Casa Convalescència és un dels edificis del recinte de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i constitueix una de les darreres obres del Modernisme català. La seva construcció va ser dirigida per Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Montaner. Pere Domènech va col·laborar amb el seu pare i el va substituir en la direcció d'obres dels pavellons inacabats o per començar, com és el cas de Casa Convalescència. Tot i que en el projecte inicial Lluís Domènech i Montaner tenia previst de construir un edifici per als serveis generals de l'hospital, tallers de manteniment i safareig, finalment el pavelló de Casa Convalescència es va destinar a hostatjar els malalts terminals i l'església.

L'any 1969 es va concedir a la Universitat Autònoma de Barcelona la utilització de l'edifici per desenvolupar-hi diverses activitats acadèmiques, fet que va consolidar la presència d'aquesta universitat a la ciutat.

Actualment, Casa Convalescència és la seu de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona, de les seves fundacions Doctor Robert i Biblioteca Josep Laporte, d'UAB Idiomes Barcelona, de la delegació de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i la seu a Barcelona de l'Escola de Doctorat i de Formació Continuada.

A UAB-Casa Convalescència s'hi fan cursos de formació continuada, d'idiomes moderns, mestratges, seminaris i conferències sobre les diverses àrees del coneixement, especialment les relacionades amb les ciències de la salut i la vida. A més, UAB-Casa Convalescència ofereix la possibilitat de llogar els seus espais per organitzar-hi congressos, convencions, seminaris i tota mena de reunions. L'Agència de Promoció d'Activitats i Congressos UAB Campus col·labora en l'assessorament, suport i organització d'aquests esdeveniments. La instal·lació, dotada amb les més modernes tecnologies de la informació i la comunicació, disposa de servei de càtering i del restaurant-cafeteria Arc's.

UAB-Casa Convalescència, amb una superfície de 6.245 m2 distribuïts en tres plantes i soterrani, és un edifici singular tant pels seus equipaments com per la seva arquitectura, rica en elements modernistes com ara els vitralls que il·luminen l'entrada monumental i la capella o els arrambadors de maòliques que guarneixen totes les sales de la planta baixa. L'edifici guarda, a nivell estructural, la tradició catalana modernista de sostres formats per voltes de maó de pla i biguetes metàl·liques que tensen els arcs resistents rebaixats, construïts d'obra vista a sardinel.

La Universitat

Organitzadors

Col·laboradors

Patrocinadors

Política de privacitat | Política de publicitat | Avís legal