Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir-te una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.
Un projecte de

Universitat dels
Pacients

Coneixement a l'abast de pacients i ciutadans

Preguntes Freqüents sobre l'Àrea d'Informació en Salut

Escull una categoria de preguntes per conèixer més sobre l'àrea d'informació de la Universitat dels Pacients.

Què és l'Àrea d'Informació en Salut?

L'Àrea d'Informació en Salut és una secció que posa a disposició dels usuaris l'accés a informació gratuïta, pràctica, acreditada, rigorosa, objectiva i independent. La seva finalitat és proporcionar recursos i eines que ajudin a gestionar la salut des de la perspectiva de la prevenció, la promoció i l'adquisició d'hàbits i estils de vida saludables.

Vostè pot consultar aquesta àrea per mantenir-se informat sobre les novetats de rellevància més gran en salut i recerca, aprendre a conviure amb condicions de caràcter crònic com el dolor, buscar informació sobre temes d'interès en adherència als tractaments, seguretat del pacient o qualitat assistencial. També pot trobar recursos d'ajuda a l'hora d'afrontar les cites programades amb el seu profesisonal de la salut, navegar pel sistema sanitari o millorar el cuidatge de les persones en tractament oncològic (càncer).

Amb quina freqüència s'actualitza l'Àrea d'Informació en Salut?

L'actualitzaci´po és periòdica i es troba subjecta al temps necessari de revisió, filtratge i selecció final de l'actualitat informativa considerada d'interès científic major.

De la mateixa manera com les pàgines que s'allotgen a l'Àrea d'Informació en Salut s'actualitzen cada dia, apareixent la data a peu de pàgina, les novetats, recursos i enllaços es revisen dos cops al mes. La revisió i actualització dels enllaços externs a la nostra àrea depenen del criteri de l'entita que els allotja.

Té drets d'autor el material disponible a l'Àrea d'Informació en Salut?

Tots els materials i enllaços continguts en aquesta àrea estàn subjectes a drets d'autor i tenen copyright. Per ampliar la informació el convidem a consultar la política legal, de privacitat i de publicitat a l'enllaç següent: http://salut-envelliment.uab.cat/legal/avis-legal/

Com es pot trobar informació sobre una malaltia, condició o tema d'interès en salut?

L'Àrea d'Informació en Salut no és de caràcter generalista, és a dir, no funciona com una enciclopèdia que dóna resposta a totes les preguntes, sinó que està especialitzada en aquestes àrees d'interès:

  • Malalties i condicions cròniques (dolor)
  • Malalties oncològiques (suport informatiu per al cuidatge del pacient en tractament)
  • Comunicació i relació entre el professional de la salut i el pacient (kit de visita mèdica
  • Qualitat assistencial, seguretat del pacient i adherència terapèutica (medicaments, compliment terapèutic, efectes adversos, caigudes, rentat de mans…)
  • Gestió associativa (associacions de pacients)
  • Navegació assistencial (mapa sanitari) i oncològica (itinerari del pacient amb càncer)

Com es selecciona la informació?

L'Àrea d'Informació en Salut compta amb un equip d'experts en investigació i documentació en salut responsable de dur a terme el procés de cerca, filtratge, selecció, actualització i revisió dels continguts en base a criteris metodològics propis. Tot el material contingut respon a la millor evidència mèdica i científica disponible d'acord amb la temàtica tractada.

Són independents els continguts allotjats a l'Àrea d'Informació en Salut?

La nostra política editorial és absolutament objectiva i independent. La informació oferida respon a estrictes criteris científics i de qualitat amb l'únic objectiu de servir de complement a la informació del professional de salut i altres aujtoritats sanitàries i fonts acreditades.

Tots els continguts de l'Àrea d'Informació en Salut són recursos externs?

No. La major part del material allotjat a l'Àrea d'Informació en Salut és material d'elaboració pròpia amb copyright de la Fundació Salut i Envelliment. Per una altra banda, el material no propi apareix perfectament identificat amb la denominació d'enllaç extern.

Com es pot saber quan s'ha fet una actualització o revisió en un tema d'interès de l'Àrea d'Informació en Salut?

L'Àrea d'Informació en Salut conté un apartat anomenat "Què hi ha de nou", en el que es notifiquen oportunament les actualitzacions, revisions o incorporacions de nous recursos, canvis en el disseny o altres novetats importants.

La Universitat

Organitzadors

Col·laboradors

Patrocinadors

Política de privacitat | Política de publicitat | Avís legal